Taas talvella luistaa

Julkaistu: 4 tammikuuta, 2020

Taas talvella luistaa

Terveisiä lampolan lämmöstä. Ulkona on ollut synkkää ja harmaata, ainakin täällä etelässä, joskin luonto on siitä huolimatta laittanut parastaan. Kun katsoo yksityiskohtia, voi kaiken karuuden keskellä nähdä kauniita värejä, auringonlaskuja, metsän yksityskohtia ja järven tuimia viimoja. Pieni lumipeite olisi siitä huolimatta odotettu; se toisi vähän valoa iltoihin ja aamuihin.

Viime kesän karitsat pääsevat ulkoilemaan oman halunsa mukaan joka päivä. Käytännössä ne ovat meidän kulmilla ensimmäiset ulkona. Pikkuväki, tiineenä olevat, eläkeläiset ja muu porukka on lampolan suojissa kevääseen asti. Sisällä on lämmintä ja rauhallista. Lampaat pysyvät rauhallisina, kun niillä on hyvä olla
- heinää syötävänä koko ajan, raikasta vettä ja sopiva ilmastointi.

Viime vuoden aikana tilamyymälä Paimenen Makasiinilla vieraili useampi tuhat kävijää - olemme kiitollisia ja iloisia kaikista kohtaamisista, uusista ja vakiovieraista. Tolvila WOOL -tuotteita hankittiin huimasti aiempaa enemmän. Luomukaritsan tuotteet ovat vakiinnuttaneet myyntinsä ympärivuotiseksi elintarvikkeeksi.  Samankaltaista monien kohtaamisien vuotta odotamme jälleen tästäkin vuodesta. Vuoden 2020 aikana jatkamme samaan malliin kuin aiemmin. Arkinen työ, huolenpito eläimistä ja puitteiden kunnossa pitäminen vie paljon aikaa.  Poikkea tilamyymälä Paimenen Makasiinilla sen aukioloaikoina. Olemme auki tammikuussa, maaliskuussa, huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa. Kevään aukioloajat löydät etusivulta.  Pääsiäiseväät kannattaa varata jälleen hyvissä ajoin.

Tervetuloa poikkeamaan! Aina Paimenen Makasiinin ollessa auki, pääset myös tutustumaan lampaisiin lampolassa.

 

P.S. Valokuvaaja, taiteilija Tiina Routamaa vieraili tilalla syksyllä. Hänen kamerastaan tämäkin kuva.