KESÄ 2021

Julkaistu: 1 heinäkuuta, 2021

KESÄ 2021

Sadetta, lämpöä ja paistetta. Sitä on ollut. Laitumet kasvavat, ruokaa riittää villakansalle. Kuukauden myöhässä päästiin kylvötöihin - satoi alkuunsa niin paljon. Sen vuoksi tänä vuonna ei härkäpapua enää kylvetty, sillä se ei ennättäisi kasvaa. Hyvää luomukauraa tulee sen sijaan, mikäli lämpö pysyy kohtuullisena ja sadetta saadaan välillä. Suunnitelmat ovat suunnitelmia - taivaan tavara näyttää sitten, mikä maassa toteutuu.

Villakansa tykkää pupsutella viherannoksiaan laitumilla. Tällä hetkellä laumat ovat ympäri tilaa, useimmat kauempana tuolla rantojen luona. Yksi lauma on valkoselkätikan suojelualueella kauempanakin. Laumat vaihtavat laitumia muutaman viikon välein. Kesällä karitsoineet uuhet ja karitsat ovat lähempänä lampolaa. Jokunen pikkuinen tarvitsee vielä lisämaitoa.

Kesän aikana pakasteesta löytyy mm pikkupaisteja (ei paahtop.) sekä isoja paisteja ja viuluja, jauhelihaa ja kylkiribsejä sekä lapaa. Voit soitella paimenelle puh 050 3315733 ja sopia ajan Makasiinille. Myös villaa myydään kesän aikana. 

Syyskauden aukioloajat löydät erillisestä kohdasta etusivulta. Kehitteillä olevista makkaroista tulee sitten kolmas kokeiluerä. Kiitos kaikille saamastamme palautteesta; sen perusteella kehitämmä yhdessä makkaramestarin kanssa tuotetta lisää.  Tervetuloa kaupoille!